Algemeen
Inleiding en geschiedenis
Van graankorrel naar glas
Kiezen, bewaren, serveren en genieten
Bierstijlen
De Belgische Bierdatabank
Andere brouwnaties
Woordenlijst
Home
 
          
banner
Bierpul

Algemeen

Zeg nu zelf, een website maken over de Belgische geschiedenis en dan niets zeggen over een aantal dingen die zo verbonden zijn met onze cultuur en dit al eeuwen lang, zou een grove fout zijn.

Het Belgische bier is zo een van die dingen die volgens ons zeker en vast thuishoort op deze website. Zelf grote bierliefhebbers en met ons - daar zijn we zeker van! - vele landgenoten, zullen dit zeker appreciëren.

Wat is onze bedoeling met dit deel? We willen eerst en vooral een aantal algemene thema's uit de doeken doen maar dat is zeker niet de hoofdmoot. Het belangrijkste is dat we een zo volledig mogelijke bierdatabank willen uitbouwen op onze site.

Er zullen zeker mensen zijn die zeggen: "dat bestaat al". Dat klopt, maar we willen van die databank een hyperinteractief werkstuk maken met meerdere zoekopties en ook een mogelijkheid om jullie toe te laten zelf bieren toe te voegen aan onze website. Vanzelfsprekend zal dat op een gecontroleerde manier gebeuren om te vermijden dat er dingen in de databank terechtkomen die er niet thuishoren.

Als laatste willen we er nog op wijzen dat we geen enkel commercieel doeleinde nastreven. We willen enkel een zo compleet mogelijk overzicht aanbieden aan de bezoekers van onze website.

Veel plezier met het grasduinen in de wereld van het Belgische bier!