Brouwketel in brouwerij Deil, Zuid-Duitsland. Op de voorgrond Georg Deil, eigenaar.
Omschrijving
Deze brouwerij staat aan de oostelijke (Beierse) oever van de Iller, die Beieren en Baden-Württemberg scheidt. Hier brouwt Georg Deil organische bieren met water dat is 'geactiveerd' door het zogenoemde Grander-procédé. Hij claimt dat dit het brouwwater hogere energieniveaus geeft en daardoor meer intensiteit in de smaak van het bier.
Bieren
ÖKO-PILS
Alcoholpercentage: 4,8%
Type: Pilsener
Donkergoud; aromatisch, kruidige (alsem?), citrusachtige neus; volle body, zacht mondgevoel, toch bitter.
FESTTAGSWEIZEN
Alcoholpercentage: 5,5%
Type: Hefeweizen
Donkergoud, licht troebel; volle body maar toch verfrissend, met een zweem van citroenschil in de afdronk. Er zijn banaanachtige aroma's maar niet overheersend, en de structuur behoudt een perfect evenwicht tussen moutige zoetheid en zuurte.
WEIHNACHTSBIER
Alcoholpercentage: 5,8%
Type: Fest-Märzen
Dit lagerbier, licht amberkleurig, met aroma's van wierook en bananenschil, is verrassend droog en kruidig zonder duidelijke zoetheid en met net een vleugje bitterheid in de afdronk.