Brouwerij Löwenbräu, München, Zuid-Duitsland.
Omschrijving
Na enkele fusies (met Spaten-Franziskaner en Interbrew), maakte Löwenbräu nu deel uit van de AB Inbev-groep. De brouwerij claimt van 1383 te dateren, maar de naam Löwenbräu kwam niet vóór 1746-1747 in archiefstukken voor. Het echte succesverhaal begon met Georg Brey, die het bedrijf in 1818 kocht en er de eerste en grootste brouwerij op industriële schaal in München van maakte. Löwenbräu was de eerste brouwerij in privébezit die bokbier brouwde (in 1848); in 1886 registreerde het bedrijf de leeuw als eerste (in 1928) meer dan een miljoen hl. Zij was er ook snel bij licenties voor productie in de Verenigde Staten te geven. De licentie aan Miller in 1974 betekende een keerpunt in de geschiedenis van het bedrijf. De laatste jaren trachtte Löwenbräu de weg terug te vinden naar zijn roots - terug naar 'origineel' zijn, zoals een van zijn biernamen suggereert.
Bieren
ORIGINAL
Alcoholpercentage: 5,2%
Type: Beiers Helles
Bleekgoudblond; vleugje peer in de neus; medium tot volle body; bitterheid in de achtergrond, met kruidig aroma in de afdronk.
URTYP
Alcoholpercentage: 5,4%
Type: Märzen
Goudblond; aroma's van jonge wijn; volle body en met kruidige aroma's.
TRIUMPHATOR
Alcoholpercentage: 7,6%
Type: Dubbelbok
Donkerroodbruin; intens zoet moutaroma; gebrande mout, zoet en smakelijk, enige geroosterdheid en een alcoholische afdronk.