Zelem - bezienswaardigheden

Zelem is een oud dorp met verschillende oude gebouwen die een interessante geschiedenis hebben en waarvan er een aantal beschermd zijn. De lijst hieronder zal uitgebreid worden naargelang we de nodige foto's hebben en wanneer we ook over de correcte informatie beschikken.

De indeling van de detailpagina's is grotendeels als volgt: een beschrijving zoals het gebouw er nu uitziet, een historiek, eventueel wat anekdotes en meerdere foto's. Tot nu toe kan je al volgende gebouwen verkennen:

Zelem heeft een bezienswaardigheid waarvoor het wijd en zijd en voor honderden jaren al beroemd is. We hebben het natuurlijk over het Sint-Jansberg Klooster. Vermits het onmogelijk is om alles over deze unieke bezienswaardigheid in een webpagina te vatten, hebben we onze documentatie opgedeeld in vier delen:

Zelem heeft net zoals het grootste deel van de Limburgse Kempense gemeenten zijn schansen gehad. De locaties bestaan nog maar de originele bedoeling van de schansen, het bieden van bescherming tegen rondtrekkende plunderaars, is uiteraard verloren gegaan. De algemene geschiedenis van de schansen en de specifieke informatie over de Zelemse schansen, vind je terug op deze link:

ons dorp - focus


Welkom in Zelem!

           
banner
luchtfoto zelem
Zelem - Geografisch
Zelem - Historisch
Zelem - Bezienswaardigheden
Home